Praktische informatie
Telefonische aanmelding
Zorg dat je bij het bellen de volgende informatie bij de hand hebt, de telefoniste kan dit nodig hebben om je in te plannen:
- Datum van de eerste dag van je laatste (normale) menstruatie
- Zorgverzekeringspas (of bewijs van inschrijving zorgverzekering waar jouw verzekeringsnummer opstaat)
- BSN nummer
Meenemen naar de kliniek
We vragen je om bij het bezoek aan onze kliniek het volgende mee te nemen:
- Geldig identiteitsbewijs
- Eventuele verwijsbrief van de (huis)arts
- Verzekeringspas (of bewijs van inschrijving zorgverzekering ) of recent uittreksel basisregistratie personen (BRP)
- Lang T-shirt/ fijn zittende kleding
- Extra onderbroek
- Maandverband
- Eventueel iets te eten (je hoeft níet nuchter te zijn).
- Koffie, thee en ranja is hier aanwezig.
Op de behandeldag
- Vooraf thuis douchen
- Eventuele piercings uit je geslachtsdelen verwijderen
Begeleiding
Het is fijn wanneer er iemand met je mee kan komen. Je mag zelf weten of deze persoon wel of niet bij het gesprek en/of behandeling aanwezig is. In de rustruimte kunnen alleen vrouwen mee.
Het is niet mogelijk kinderen mee te nemen.
Verblijf- en wachttijd
Hoelang je in ons centrum aanwezig bent varieert sterk.
Hou er rekening mee dat je voor een behandelafspraak ongeveer 4 uur in ons centrum bent.
We vinden het belangrijk om elke cliënt de aandacht te geven die nodig is. Daardoor ontstaan er soms onverwacht langere wachttijden.
Demonstranten
Ongeveer eens per 2 weken staan er demonstranten in de buurt van de kliniek, op de groene tussenstrook. Ze hebben toestemming om te demonstreren. Ze mogen echter níet op de (gehele) stoepzijde van de kliniek komen, zodat u ongehinderd naar binnen kunt.
Afspraak afzeggen
Is er een reden waardoor je niet op je afspraak kunt of wilt komen, bel ons dan zo snel mogelijk. We kunnen de afspraak dan verplaatsen of annuleren.
Kosten
De zorg rond ongeplande zwangerschap gaat niet via de zorgverzekering maar wordt betaald uit een aparte subsidieregeling. Het is kosteloos voor iedereen die legaal in Nederland woont of werkt. Om te kunnen beoordelen of je recht hebt op deze zorg hebben we je zorgpas en identiteitsbewijs nodig. Indien je geen zorgpas hebt is een bewijs van inschrijving zorgverzekering ook voldoende. Als je geen zorgverzekering hebt dan is een uittreksel basisregistratie personen (BRP) nodig, verkrijgbaar bij de gemeente waar je woont.
Als je tijdelijk of niet legaal in Nederland verblijft, heb je waarschijnlijk geen recht op deze subsidie en moet je de behandeling zelf betalen. Klik hier voor de prijzen.
Route en parkeren
Het is handiger om de auto in een parkeergarage te zetten. Wanneer je voor de deur parkeert moet je elk uur naar de parkeerautomaat. Je kunt bij de parkeerautomaat alleen met je pinpas betalen.