Over ons

Het Centrum Seksuele Gezondheid Noord Nederland (CSGNN) bestaat uit Stichting Stimezo Groningen en Stichting SGNN.

Stimezo (abortuskliniek) en SGNN (voormalig Rutgershuis) bieden deskundige hulp op het gebied van anticonceptie, ongewenste zwangerschap, seksuologische vragen, SOA, morning-after middelen en sterilisatie van de man. Daarnaast geven wij voorlichting en trainingen aan jongeren, kinderen, ouders en professionals over seksuele gezondheid.

Stichting SGNN maakt samen met o.a. de GGD-en Groningen, Fryslân en Drenthe onderdeel uit van het samenwerkingsverband Sense Noord Nederland.

Ons doel

Stichting SGNN heeft als doel om de seksuele gezondheid te bevorderen in de drie noordelijke provincies. Dit doen wij middels het aanbieden van gespecialiseerde, laagdrempelige zorgverlening op het gebied van seksuele gezondheid. Daarnaast ondersteunen we de seksuele en relationele vorming van jongeren door voorlichting en training te geven aan jongeren, ouders en professionals.

Stichting Stimezo Groningen biedt sinds 1972 professionele zorgverlening bij ongeplande of ongewenste zwangerschap. Cliënten kunnen bij ons terecht voor het gehele traject van behandeling tot nazorg. We besteden veel aandacht aan het begeleiden van cliënten bij het maken van een weloverwogen keuze en het voorkomen van een ongewenste zwangerschap in de toekomst.

Beide stichtingen werken volgens de laatste richtlijnen op het gebied van kwaliteit en veiligheid.

Beide stichtingen hebben geen winstoogmerk.

Stimezo en SGNN zijn ingeschreven in het handelsregister onder KvK- nummer:
KVK 41009069 en KVK 01141113