Loverboys & lovergirls

In deze interactieve les wordt uitgelegd wat het fenomeen ‘loverboy en lovergirl’  inhoudt. Samen met de voorlichter kijken jongeren naar filmfragmenten van meiden die door een loverboy/ girl in de gedwongen prostitutie zijn beland. Er wordt ingegaan op hun ervaringsverhalen en achtergrondinformatie gegeven over de werkwijze van loverboys/ girls, hoe je ze kunt herkennen en wat je in zo’n situatie kunt doen. Tevens wordt er aandacht besteed aan grenzen en wanneer er wél sprake is van echte liefde.
Doelgroep: jongens en meiden 12 t/m 16 jaar (indien gewenst kan de les afzonderlijk aan een meiden- of jongensgroep worden gegeven)

Aanbod: Loverboys en -girls en grooming

Omschrijving:
In de gastles wordt uitgelegd wat het fenomeen ‘loverboy en lovergirl’ is.

Wie zijn het? Wat doen ze? Hoe herken je ze? En wanneer is er wel sprake van echte liefde?

Tijdens de gastles wordt er gebruik gemaakt van filmfragmenten van meiden die door een loverboy/girl in de gedwongen prostitutie zijn beland. Er wordt ingegaan op hun ervaringsverhalen en achtergrondinformatie gegeven. Tevens wordt er aandacht besteed aan de werkwijze van loverboys/girls en de belangrijke rol die het internet hierbij kan spelen.

Ook wordt er uitgebreid aandacht besteed aan ‘grooming, volwassen mannen die zich op het internet voordoen als jongere en contact zoeken met jongeren met de bedoeling hen over te halen tot seks. Grooming is (mede door lopende strafzaken) veel in het nieuws en een belangrijk onderwerp om bespreekbaar te maken onder jongeren.

 

Doelgroep (leeftijd leerlingen): 12 – 16  jaar, afgestemd op het niveau en de  leeftijd van de groep

Duur activiteit: 2 lesuren

Groepsgrootte: Voorkeur: 5 – 20 leerlingen

Max. aantal leerlingen: 30

Aanwezigheid docent:   in overleg

Materiaal/ruimte: Mogelijkheid om internet te gebruiken (beamer/laptop of digiboard)