Een abortusbuddy via Samennaardekliniek.nl

Heb je een afspraak bij ons in de kliniek en wil je liever niet alleen komen? Dan kun je samen met een buddy naar ons toe komen. Je kunt via deze website een buddy aanvragen: www.samennaardekliniek.nl. Deze buddy komt dan mee naar je afspraak. De buddy’s van Samen naar de kliniek zijn getraind om dit te doen en hebben respect voor jouw keuze.

Hoe werkt het?

Om een abortusbuddy aan te vragen maak je gebruik van het contactformulier op de website. Daarin wordt gevraagd naar de datum en het tijdstip van je afspraak. Op dit formulier kun je ook aangeven hoe een buddy contact mag opnemen en of je voorkeuren hebt voor een buddy (er komen later nog profielen op de website te staan).

Ontmoeten

Na de aanvraag ontvang je een bevestiging. Je wordt dan zo snel mogelijk in contact gebracht met een buddy. Samen kunnen jullie dan een plek afspreken waar jullie elkaar ontmoeten. Bijvoorbeeld op het station of een plek dicht bij onze kliniek aan de Radesingel.

Over de abortusbuddy’s

Het is goed om te weten dat alle abortusbuddy’s zijn getraind en een VOG-aanvraag hebben doorlopen. Ook hebben zij een geheimhoudingsverklaring en een gedragscode getekend. Na jouw begeleiding verwijderen zij jouw gegevens. Zij doen dit op vrijwillige basis.

Over de stichting

Stichting Samen naar de Kliniek is in december 2021 opgericht. Tot die tijd viel het abortusbuddyproject onder De Bovengrondse, een feministisch platform dat nu niet meer bestaat. Om ervoor te zorgen dat het abortusbuddyproject kon blijven bestaan, hebben drie vrijwilligers deze stichting opgericht. De stichting heeft als doelstelling om ongewenst zwangere mensen te ondersteunen bij de gang van en naar de abortuskliniek. 

Het abortusbuddyproject is nu voor het eerst ook in Groningen.