Tel: 050-313 22 50

Veel gestelde vragen seksuologie

Veel gestelde vragen seksuologie

Wat kan ik doen wanneer ik niet kan klaarkomen?

Wanneer je geen orgasme kunt krijgen kan dit verschillende oorzaken hebben. Psychologische of fysiologische factoren of een combinatie hiervan kunnen een rol spelen. Op deze vraag is dus geen simpel antwoord te geven. Het advies is om contact op te nemen met een seksuoloog.

Ik heb geen zin in seks en nu?

Het is normaal dat zin in seks wisselend is. Wanneer je al lang geen zin hebt of het heeft een negatieve uitwerking op je relatie is het goed om er aandacht aan te besteden. Het is belangrijk om goed in je vel te zitten en ook praten over seks kan belangrijk zijn. Vertel wat je van elkaar verwacht en wat je zou willen. Wanneer je er samen niet uitkomt kun je bij een relatie therapeut of een seksuoloog een afspraak maken.

Hoe komt het dat ik pijn bij het vrijen?

Pijn bij het vrijen kan verschillende oorzaken hebben. Je kunt niet vochtig genoeg zijn, verkeerde sekstechnieken gebruiken of een wondje/schimmelinfectie in de vagina kan een rol spelen. Wanneer je een wondje of schimmelinfectie hebt kan de arts dit vaststellen. Wanneer je langere tijd last hebt van pijn bij het vrijen kun je gespannen en angstig worden. Een arts of seksuoloog kan je leren om de bekkenbodemspieren bewust te ontspannen.